Τα σενάρια για Grexit δεν τρομάζουν πια

Βloomberg-WSJ

Δεν «ακουμπάει» πλέον τους Έλληνες το σενάριο περαιτέρω οικονομικής αναταραχής και το Grexit που επανήλθαν στο προσκήνιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνει σε άρθρο του το Bloomberg, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal  πολλοί είναι οι Έλληνες που ήδη στηρίζονται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι Έλληνες δεν τρομάζουν πια από τα σενάρια οικονομικής αστάθειας και Grexit κι αναζητούν μια νέα κατεύθυνση μετά από 6 χρόνια χάους, τονίζει το Bloomberg.

«Καθώς οι πολιτικές μανούβρες του Α. Σαμαρά οδεύουν προς αδιέξοδο, οι εκκλήσεις και προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για το ρίσκο αναταραχής πέφτουν στο κενό και δεν αγγίζουν τους Έλληνες που έχουν πια ‘μουδιάσει' από τόσα χρόνια κρίσης» ξεκινάει το ρεπορτάζ του πρακτορείου.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δήλωση του Δημ. Τριανταφύλλου, επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδ. Ανδρεάδης, υποστηρίζει ότι «αυτό που μπορεί να θέσει την Ελλάδα σε κίνδυνο είναι ο λανθασμένος χειρισμός από την πλευρά του πολιτικού συστήματος» και καταλήγει ότι «Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αρχίσουν να προσεγγίζουν την κατάσταση με κάποιας μορφής συναίνεσης, κατανόησης και συνεργασίας».

Η Wall Streeet Journal διαπιστώνει ότι πολλοί  Έλληνες ήδη στηρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές – πιθανότατα στις αρχές Φεβρουαρίου. Επικαλείται, μάλιστα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά δε μπαίνουν σε κάποια από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, ελπίζοντας ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάτι καλύτερο να τους προτείνει.