ΣΥΡΙΖΑ: Nέο κύμα κινδυνολογίας

Του Νίκου Παπαδημητρίου/avgi.gr

Για νέο κύμα κυβερνητικής τεχνητής κινδυνολογίας προετοιμάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ελλείψει πολιτικών ελιγμών, «ο Σαμαράς θα γίνει χοντροκομμένα επικίνδυνος», όπως εκτιμήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπό τον Δημήτρη Βίτσα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη σημερινή δήλωσή του έδωσε το σήμα της καταφυγής στην κινδυνολογία, η οποία θα έχει, ωστόσο, ημερομηνία λήξης, καθώς η κυβέρνηση καταρρέει και δεν πρόκειται να βρει τους «180». Συνεπώς, εκείνοι που δεν θα είναι στη θέση τους, είναι ο Αντ. Σαμαράς και η ΝΔ.

Η χθεσινή μάλιστα ημέρα ήταν χαρακτηριστική ως προς την κατασκευή ή αλλοίωση γεγονότων -θέμα που αναδεικνύει η «Αυγή» στο σημερινό της φύλλο: υποτιθέμενη παραίνεση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, υποτιθέμενη αξίωση Τσίπρα για διάλυση της ΔΗΜΑΡ, υποτιθέμενος διάλογος Γλέζου -Μητσοτάκη.

Στην υπόθεση Χαϊκάλη, άποψη της Π.Γ. είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν έπραξε αυτά που έπρεπε (βλέπε άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όταν σε άλλες περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων έχει αντιδράσει με καλύτερα αντανακλαστικά, σημείωναν με νόημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι η παραπομπή της υπόθεσης στο αρχείο είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που είχε υποστηρίξει ότι καταπίπτουν οι κατηγορίες.

Η επόμενη συνεδρίαση της Π.Γ. αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, πριν δηλαδή την 3η κρίσιμη ψηφοφορία.