«ΣΟΚ» στο ΠΑΣΟΚ από τον Παπανδρέου

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Έκτακτη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο γραφείο του στη Βουλή, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια και εν μέσω έντονης φημολογίας για ίδρυση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση διήρκεσε είκοσι λεπτά και έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας δήλωσε ότι η θέση του κ. Παπανδρέου «είναι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει τις προσπάθειες για ενότητα της παράταξης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, αλλά εγώ είπα αυτά που έπρεπε να πω για να διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

Πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου επιμένει στις προτάσεις του για την πορεία του κινήματος, που «αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις του νέου φορέα θα γίνουν μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενδεχομένως στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι το Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΣΟΚ) και το «Αλλαγή».