Christmas party με απλά μαθηματικά

του Γιάννη Πάσχου

Στο σχολείο, το πόδι μου δεν το είχα πατήσει στα μαθηματικά γιατί  ανέβαζα πυρετό και όλο μου το σώμα καντίλιαζε. Ένα μυστήριο πράγμα. Κόκκινα μεγάλα σημάδια ξεπετάγονταν στο κορμί μου από παντού, εκφράζοντας 100% την ύπουλη αλλεργία μου στα μαθηματικά. Αυτό ακριβώς μου ξανασυνέβη προσφάτως, όταν άκουσα τον κύριο Μελά να εκθέτει την απίθανη συλλογιστική του:  «Είμαι 80-20 να ψηφίσω όχι, σήμερα υλοποίησα το 20% και στις άλλες δυο ψηφοφορίες θα υλοποιήσω το 80%». Ευθύς μόλις το άκουσα,  το 20% (πρόοδος!) του σώματός μου πήρε να βγάζει τις παλιές γνωστές  κατακόκκινες καντίλες  ενώ ταυτόχρονα ένιωσα να χάνω αυτομάτως περίπου το 80% της φαιάς μου ουσίας.  Το απίθανο σκεπτικό  του κυρίου Μελά αφού αρχικά με κεραυνοβόλησε, αφήνοντάς με άναυδο,  με έκανε αμέσως έπειτα να αναρωτηθώ (ένα-δυο δευτερόλεπτα διήρκεσε αυτό) μήπως δεν αντιλαμβάνομαι κάτι καλά και επιβάλλεται να εκτιμήσω πάραυτα  την ασύλληπτη βαθύτητα της δωδωναίας  σκέψης  του, την ίδια στιγμή όμως, τα περισσότερα των βασικών οργάνων μου άρχισαν να τρίζουν λες και ήμουνα παλιάμαξο σε χωμάτινο καρόδρομο με 20% βαθιά λακούβα και  κλίση τουλάχιστον 80% .Κάπου εκεί έρχεται και ο Αποστολόπουλος, τα βίντεο, οι μηνύσεις και τα σχετικά  κι αρχίζει να απειλείται και το υπόλοιπο 20% της φαιάς ουσίας που μου ’χει απομείνει και οι κόκκινες καντίλες να απλώνονται στο υπόλοιπο  80% του σώματός μου. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με το νέο κόμμα και τα  πυρά κατά βούληση των βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη περί υπονοιών χρηματισμού, ενώ από τον απέναντι λόφο ο θιγμένος  Λυκούδης τους αποκαλεί «πολιτικά σκουλήκια».

Γενικώς, δεν ξέρω σε τι διαφέρουν τα πολιτικά σκουλήκια από τα απλά σκουλήκια αλλά φαντάζομαι ότι μια μεγάλη (σίγουρα πάνω από 80%) διαφορά είναι ότι τα πολιτικά σκουλήκια αμείβονται περίπου με 7.000 ευρώ μηνιαίως ενώ τα απλά σκουλήκια περιφέρονται  χωρίς να επιβαρύνουν δεκάρα τον κρατικό  προϋπολογισμό.

Καπάκι ήρθε και ο t.v. entertainer Αλέξανδρος Πετρίδης που ασχολείται ενδελεχώς με την ανόρθωση των όρχεων του κυρίου Κλούνει. Εντάξει, λες, να το κάνω κι εγώ, να ανεβάσω κι εγώ τους όρχεις μου σε ένα αξιοπρεπές σημείο μετά από όλα αυτά που έχω υποστεί τα τελευταία χρόνια, η βαρύτητα των οποίων έχει αποδειχθεί αμείλικτη, αλλά ποιός μου εγγυάται ότι εν ευθέτω δεν θα βρεθεί πάλι κάποιος κύριος  που θα μου τα τινάξει  όλα στον αέρα με αυτά που θα εκστομίσει;

Είχα μια ελπίδα ότι τα Χριστούγεννα θα ήταν μια καλή ευκαιρία επανασυντονισμού αλλά το πιθανότερο είναι να μην είναι εφικτό διότι στις  23 του μήνα, ανάμεσα από μελομακάρονα και  κουραμπιέδες, θα διεξαχθεί  η δεύτερη ψηφοφορία για πρόεδρο και  στις 29 του μήνα η τρίτη, ενώ οι τρελές, υπερθερμασμένες, φιλάνθρωπες κυρίες που εμφανίζονται σαν γιορτινά φαντάσματα αυτόν τον καιρό, θα  σου υπενθυμίζουν συνεχώς  με  δεικτικό τρόπο πόσο γαϊδούρι είσαι που δεν δίνεις ούτε ένα ευρώ για σώσεις την κοινωνία που υποφέρει. Με τα δεδομένα αυτά, υπολογίζω  κατά 80%  ότι το φως της Γέννησης δεν θα μας αγγίξει. Οι αγελάδες που πλαισιώνουν την φάτνη θα μείνουν απαρηγόρητες στους στάβλους και οι μάγοι, με τα δώρα στα χέρια, θα επιστρέψουν απογοητευμένοι κι αυτοί στα σπίτια τους. Και το χειρότερο, υπολογίζω ότι περίπου το  80% από μας θα μείνουμε και εκτός νέου χρόνου, ως μετεξεταστέοι. Κρίμα, και είχα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη  για δώρο μια ανόρθωση όρχεων.