Παραμένει το χάσμα για τους «180»

efsyn.gr

Αγώνα δρόμου για να αντιστρέψει το κλίμα κάνει το Μαξίμου και ενώ απομένουν λίγες ώρες από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν έχει αλλάξει το κλίμα καθώς μόνο τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές δηλώνουν πως θα συνταχθούν με την κυβερνητική πρόταση.

Οι Σπ. Λυκούδης, Χ. Αηδόνης, Γρ. Ψαριανός, Γ. Νταβρής και Κ. Μάρκου ψήφισαν Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία και οι Β. Οικονόμου, Γ. Κουράκος και ο Παν. Μελάς σύμφωνα με δηλώσεις τους, αναμένεται να προστεθούν στα 160 «ναι».

Οι Ν. Τσούκαλης, Θ. Ψύρρας, Ν. Φούντα και Έλενα Κουντουρά επιμένουν στο «παρών» και δεν αναμένεται να αλλάξουν τη ψήφο τους. 

«Παρών» αναμένεται να ψηφίσουν και στην αυριανή ψηφοφορία οι Βασίλης Καπερνάρος, Βύρων Πολύδωρας. Ίδια στάση και για τους Π. Τατσόπουλο, Μίμη Ανδρουλάκη και Πάρι Μουτσινά που έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν και στην τρίτη ψηφοφορία.

Άγνωστο παραμένει τι θα κάνουν οι Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος και Μίκα Ιατρίδη.

Το δίλημμα «Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου ή εκλογές στις 25 Ιανουαρίου» σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν κλείνουν προς τις εκλογές. 
Ο γρίφος της Προεδρικής εκλογής θα «κλείσει» οριστικά στην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.