Μήνυμα Τσίπρα: Τελειώνετε. Δεν παίζουμε. (Video)

Του Νίκου Παπαδημητρίου/avgi.gr

Σαφές μήνυμα προς το τρίγωνο της αμαρτίας, χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα – χρεοκοπημένες τράπεζες –αναξιόπιστα ΜΜΕ, έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλ. Τσίπρας: Το τρίγωνο αυτό «ξέρει ότι τελειώνει και ας το επιβεβαιώσουμε κι εμείς: Τελειώνετε. Γιατί ό,τι και να κάνετε, εμάς στο τσεπάκι σας δεν μας βάζετε. Εμάς δεν μας εκβιάζετε. Με εμάς δεν μπορείτε να παίξετε».

Βεβαίως, τις τελευταίες αυτές ημέρες η χώρα ζει και παρακολουθεί μια υπόθεση στην οποία έχει συμμετοχή το τρίγωνο αυτό, καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κέντρο αυτό, «στήνει κόμματα, διαλύει κόμματα, διασπά κόμματα, διεξάγει δημοπρασίες σε βάρος συνειδήσεων, ασχημονεί σε βάρος της Δημοκρατίας και της οικονομίας».

Άλλωστε και «ο μεσάζων ήταν άνθρωπος αυτού του τριγώνου διαπλοκής» υποστήριξε, εστιάζοντας ειδικότερα σε εκείνο το σημείο του διαλόγου Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου, όπου ο δεύτερος υπόσχεται στον Π. Χαϊκάλη ένταξη σε «κόμμα που φτιάχνουμε».

Αναφερόμενος στη στάση των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, που είχαν επί πολλές ημέρες γνώση των καταγγελιών Χαϊκάλη, έκανε λόγο για αδράνεια.

"Έχουμε αδράνεια - για να το πω ευγενικά - των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας" είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας ενδιαφέρων παραλληλισμός, εκ μέρους του Αλ. Τσίπρα, ήταν το ότι τρία εκατομμύρια ευρώ διέθεσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο βυθό της ανθρωπιστικής κρίσης (μετά και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας), τρία εκατομμύρια είναι και το ποσό που διατίθεται σε βουλευτή «για να μείνουν λίγο καιρό ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τον πόλεμο από τα κέντρα αυτά, τόνισε κλείνοντας, «ας κάνουν τις εκλογές όπως θέλουν, με κινδυνολογία και χρηματισμούς, εμείς θα κάνουμε εκλογές διαλόγου και δημοκρατίας». Ενώ χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες ημέρες, κρίσιμες και τις εκλογές, τομή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και «αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά αν θα πάμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το e-mail Χαρδούβελη».

Αξιοσημείωτη και η αναφορά σε δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών, ξένων οίκων κ.α. που καταδεικνύουν την αλλαγή διάθεσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το σχετικό απόσπασμα είχε ως κατάληξή του την επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα: «Μόνο στην Ελλάδα έχουμε έναν πρωθυπουργό του καφενείου, που μιλά στο καφενείο της Βουλής, για φυγή τραπεζικών καταθέσεων. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε έναν κεντρικό τραπεζίτη που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες».