Συναίνεση για Πρόεδρο ζήτησε ο Βενιζέλος

Της Δήμητρας Κρουστάλλη

Συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ την Πέμπτη το απόγευμα, ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την προεδρική εκλογή.

«Προχωράμε ως την τρίτη ψηφοφορία και περιμένουμε την ανταπόκριση των κομμάτων του Δημοκρατικού Τόξου στη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μας ενδιαφέρει η εθνική συνεννόηση. Εμείς τουλάχιστον είμαστε ανοιχτοί για να τα συζητήσουμε όλα. Το ΠαΣοΚ-Δημοκρατική Παράταξη θέλει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θεωρεί βλαπτικές τις εκλογές αλλά δεν τις φοβάται. Λειτούργησε και λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας γι' αυτό έχει σημασία η ενότητα του χώρου της δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έχει ανοιχτές όλες τις ελπίδες έως τις 29 Δεκεμβρίου. «Χρειάζεται πνεύμα συνεργασίας γιατί δεν υπάρχουν προοπτικές αυτοδυναμίας. Η συνεργασία να καταλήξει σε κυβέρνηση με δημοκρατικό πρόσημο» επεσήμανε.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ διερωτήθηκε ποιο είναι το πλήρες σχέδιο όσων δεν θέλουν να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας, ποιανών είναι το σχέδιο αυτό και ποιοι θα έχουν την ευθύνη της επόμενης ημέρας.

Τα επιχειρήματα του κ. Βενιζέλου στηρίζονται στα ακόλουθα τρία σημεία:

Οτι ο λαός κρατάει το κλειδί των εξελίξεων, ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια συναινετικής εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί τεράστιες οικονομικές επιπλοκές στη χωρα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν θα αφήσει να καταστραφεί η χώρα. «Κρατάμε ψηλά την ευθύνη το ΠαΣοΚ έκανε απεριόριστη προσπάθεια με τεράστιο κόστος αλλά αυτή είναι ιστορική και ηθική εξιλέωση της παράταξης γιατί έχουμε ευθύνη για την μεταπολίτευση ως ηγεμονική δύναμη».