Χαμένοι

του Άρη Δαβαράκη

Όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε προς την πρώτη ψηφοφορία τόσο αναδεικνύεται η πολύ ιδιαίτερη αντίληψη που έχει ο Αντώνης Σαμαράς  για το τι σημαίνει «εξουσία» και που τοποθετούνται τα όρια πέρα από τα οποία καλό είναι να μην παίζει κανείς τα προσωπικά του παιχνίδια σε βάρος της ίδιας του της πατρίδας –την οποίαν υποτίθεται ότι ιδιαιτέρως αγαπά, τιμά και σέβεται, όπως μας έλεγε τουλάχιστον παλιότερα, επί «Πολιτικής Ανοίξεως». Γιατί δεν είναι διόλου αντρίκιο και σωστό να κάνεις εσύ τον μάγκα καραμπουζουκλή παρέα με τον αντιπρόεδρό σου και να επιστρέφεις από το Eurogroup γκαζωμένος, έτοιμος να τα παίξεις όλα για όλα, με «Προεδρική εκλογή εδώ και τώρα» μέσα στις γιορτές – και αν δεν βρεθούν οι 180 που θα ψηφίσουν αυτόν που εγώ θα διαλέξω τότε πάμε ατάκα για εκλογές και –κυριολεκτικά – αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.  Τσαμπουκάδες στους οποίους η άλλη πλευρά δεν πρέπει να αντιδράσει ούτε να απαντήσει ούτε να προφυλάξει τον τόπο και τις δικές της απόψεις –που δεν είναι απόψεις περιθωριακές αλλά αποδεκτές τουλάχιστον από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων.

Και κουβαλάς αυτόν τον κύριο Γιούνκερ, τον απατεώνα,  που με το Δουκάτο του και τις «νόμιμες και ηθικές» διευκολύνσεις του προς του πολύ πλούσιους του πλανήτη –αλλά και την Ελλάδας- έχει στερήσει από τον τόπο τους φόρους που θα κατέβαλλαν  αυτοί οι πολύ πλούσιοι. Φόροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εποικοδομητικά για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, πεινώντες και μη έχοντες της Ελλάδας.  Τον τιμάς λοιπόν τον μπίζνεσμαν αυτόν και του επιτρέπεις να αλωνίζει και να δίνει και συμβουλές, να καταστροφολογεί και να τρομοκρατεί ενώ διανύουμε προεκλογική περίοδο και συγχρόνως πέφτεις τόσο χαμηλά ώστε να υποχρεώνεις, ποιόν τον Στουρνάρα, να τρομοκρατεί και να καταστροφολογεί και αυτός και υποδέχεσαι και τον Μοσκοβισί που έρχεται να σε στηρίξει – λες και η Ελλάδα είναι το χωραφάκι του κάθε Σαμαρά ή Βενιζέλου (και των συμφερόντων τους). Πρόκειται για μια πολιτική κατάντια αξιοθρήνητη που, δεν το ελπίζω απλώς, είμαι βέβαιος, θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον αυτών που, αφού μας φέρανε σ’ αυτό το σημείο της εξαθλίωσης, μας βγαίνουνε ξαφνικά και από πάνω «αγωνιώντας» μαζί με κάτι τύπους σαν τον Γιούνκερ μήπως γίνουν εκλογές (που εσύ τις προκάλεσες, Χριστουγεννιάτικα) και βγει πρώτο κόμμα  -επιτέλους! – ο ΣΥΡΙΖΑ και αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας το τιμόνι αυτής της χώρας που κάτι Σαμαράδες και κάτι Βενιζέλοι την καταντήσανε σ’ αυτό το χάλι.

Χαλαρώστε όμως κυρία Βούλτεψη, ότι και να λέτε κανείς δεν σας πιστεύει – εκτός από τους δικούς σας για τους οποίους δεν αξίζει να κάνετε τόσο ξεδιάντροπές ασκήσεις μικροπολιτικής κατάντιας – αφού είναι δικοί σας και θα τους ψηφίσουνε τους Σαμαροβενιζέλους σας. Άλλους πάντως δεν πρόκειται να πείσετε. Μόνο που εκτίθεστε και εκθέτετε και την παράταξή σας.

Ήθελε ο κύριος Σαμαράς Προεδρική Εκλογή  με τζόγο και “rien ne va plus” και «πάρτα όλα» (ή τίποτα). Απολαύστε το. Όσο και να ξεπέφτουν τα τηλεοπτικά κανάλια σε επίπεδα προπαγάνδας ολοκληρωτικών καθεστώτων, όσο και να τρομοκρατείτε, ότι και να κάνετε μετράει πια σε βάρος σας. Σας ξέρει ο κόσμος όλος, όλους εσάς τους μικρομεσαίους πολιτικούς που μας καταντήσατε την Ελλάδα πατσαβούρα. Και επειδή οι βουλευτές χρειάζονται τους Έλληνες της πραγματικής ζωής για να στηριχθούν επάνω τους να πάνε και στην επόμενη κάλπη υποψήφιοι, δεν θα παίξουν το παιχνίδι σας και δεν θα πέσουν στην, (Χαζή), παγίδα που τους στήσατε Χριστουγεννιάτικα.

Θα φάτε ένα ξεγυρισμένο όχι για τον Πρόεδρο και θα πάμε σε εκλογές. Και θα τις χάσετε παταγωδώς – για να μας αδειάσετε και την γωνιά. Και θα έρθει ο «επικίνδυνος» Τσίπρας και θα βγάλει τα κάστανα από η φωτιά και θα ζήσουνε όλοι καλά και εμείς καλύτερα.

Χωνέψτε το: Αδίκως εκτίθεστε τόσο πολύ και δείχνετε στον κόσμο όλα αυτά που κρύβει η πολιτική σας παιδεία, θέση, στάση και άποψη.

Είστε χαμένοι από χέρι.