Παρών στις εξελίξεις ο Γιώργος Παπανδρέου

efsyn.gr

Στο προσκήνιο ξανά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που παρεμβαίνει με πολυσέλιδη δήλωσή του για όλα όσα απασχολούν την πολιτική ζωή του τόπου. «Αντί για συνεννόηση, έστω στα στοιχειώδη, μετά από όσα περάσαμε, οι ηγεσίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης ανταγωνίζονται για το ποιος θα προκαλέσει μεγαλύτερο φόβο στον Ελληνικό λαό και επομένως αστάθεια στη χώρα» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, επιτιθέμενος σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν άμεσα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων», σημειώνει σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο Παπανδρέου τονίζοντας πως «η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει θέμα συγκρότησης μιας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει:

«Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.

Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.

Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.

Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα

Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην "επόμενη μέρα"».

Ο πρώην πρωθυπουργός προφανώς δεν έχει ξεχάσει την κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία παρέλαβε τη σκυτάλη από τη δική του κυβέρνηση, προκρίνοντας μια νέα κυβέρνηση που δε θα είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς.

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ΠτΔ και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές «καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου και προσθέτει πως «οι υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, επιθυμούν να οδηγηθούμε σε έναν δρόμο αξιοπρέπειας, προοπτικής και ελπίδας».