Ποιοι Έλληνες θα ακολουθήσουν στη φυλακή τον Σόκρατες;

avgi.gr

«Άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον πρώην Πορτογάλο πρωθυπουργό του μνημονίου. Ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές του μνημονίου θα ακολουθήσουν για να κλείσει ο τελευταίος την πόρτα;», αναρωτιέται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«O πρώην Πορτογάλος πρωθυπουργός του μνημονίου, Ζοζέ Σόκρατες, που οδήγησε την Πορτογαλία στη φτωχοποίηση, ζήτησε την αποφυλάκισή του, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Παρόλο που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και φορολογική απάτη, όχι μόνο δεν έχει λογοδοτήσει, αλλά τολμά να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα «κρατούμενο έναντι των αρχών», του οποίου η ελευθερία προσβάλλεται», σημειώνει ο Στ. Παναγούλης και προσθέτει:

«Τη στιγμή που διεξάγονται έρευνες για μίζες, διαφθορά και  πολυτελή ζωή,  ο ίδιος άνοιξε την πόρτα της φυλακής. Μένει να δούμε ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές των μνημονίων που οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, θα ακολουθήσουν, κλείνοντας  ο τελευταίος την πόρτα...».