Δεν υποσχόμαστε παραδείσους, αλλά αξιοπρέπεια και προοπτική

naftemporiki.gr

Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως δεν υπόσχεται παραδείσους, αλλά αξιοπρέπεια και προοπτική.

«Δεν υποσχόμαστε παραδείσους. Υποσχόμαστε όμως αγώνα, πολύ δουλειά, αξιοπρέπεια και προοπτική», τόνισε, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα ότι «ή ο τόπος θα συνεχίσει την ίδια αυτοτροφοδοτούμενη πολιτική της καταστροφής ή θα αναζητήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τον εναλλακτικό δρόμο της αλλαγής και της διεκδίκησης».

«Ή η Ελλάδα θα συνεχίσει στο αδιέξοδο της  λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης ή θα ανοίξουμε το δρόμο της πραγματικής, συνολικής και εθνικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της πως «είναι στην πρώτη γραμμή για την εφαρμογή των μέτρων εξαθλίωσης και υπονόμευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της οικονομίας».

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι έρχονται νέα μέτρα λιτότητας από τον Ιανουάριο του 2015, τα οποία θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα επιδεινώνουν το αρχικό πρόβλημα. 

Όπως υποστήριξε, η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκλογικεύσει την αθλιότητα συνιστά από μόνη της ηθική και πολιτική αθλιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η κυβέρνηση Σαμαρά δεν επιχειρεί να επιβάλλει απλώς μια συγκεκριμένη και αποτυχημένη οικονομική πολιτική, επιβάλλει μια τιμωρητική πολιτική στην Ελλάδα, παραδειγματική για όλη την Ευρώπη».

Τα επερχόμενα μέτρα, πρόσθεσε, έχουν μόνον πολιτικό στόχο «να αποδείξουν ότι η χώρα μας πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη βάση σε μια κοινωνία διχασμένη, με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στο περιθώριο. Να αποδείξουν ότι το μνημόνιο πέτυχε στο να κάνει την Ελλάδα μια "κανονική χώρα", τετραγωνίζοντας τον κύκλο. Επιδιώκοντας να εμφανίσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος μέσω της αέναης λιτότητας».