Ντράγκι: Απειλείται η συνοχή του ευρώ

efsyn.gr

Για απειλητικά σύννεφα που μαζεύονται πάνω από το ευρώ έκανε λόγο σήμερα (Πέμπτη) ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι,  κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελσίνκι.

Ο κ. Ντράγκι μίλησε για κινδύνους που δοκιμάζουν τη συνοχή του ενιαίου νομίσματος, υπογραμμίζοντας πως η αποτυχία μεταρρυθμίσεων αλλά και προστασίας των ασθενέστερων χωρών-μελών του ευρώ, απειλεί την ευρωζώνη με διαίρεση. Ταυτόχρονα, ο κ. Ντράγκι κάλεσε τις 18 χώρες που μοιράζονται το ενιαίο νόμισμα να εξετάσουν τρόπους για την υποστήριξη των πιο σκληρά δοκιμαζομένων μελών της ευρωζώνης, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που είναι πλέον ορατοί.

«Η έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εγείρει το φάσμα μίας μόνιμης οικονομικής απόκλισης μεταξύ των μελών... Και στο βαθμό που αυτό απειλεί την απαραίτητη συνοχή της Ένωσης, έχει δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για όλους», υπογράμμισε ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ευρώπης, για να συμπληρώσει πως οι οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να είναι σε καλύτερη κατάσταση εντός της ευρωζώνης, απ' ό,τι θα ήταν εκτός αυτής.