Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 5 μονάδες

action24/efsyn.gr

Παγιώνεται το ασφαλές προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όπως φαίνεται σε νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27% και η ΝΔ 22%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το «Το Ποτάμι», τα οποία έχουν από 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1%. «'Αλλο κόμμα» επιλέγει το 5% των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 6,5%, ενώ 8,5% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

δημοσκόπηση

Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 59% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 27% η ΝΔ, και 5% άλλο κόμμα. Ένα 9% του δείγματος δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 32% και τον Αλέξη Τσίπρα το 28%, ενώ το 37% απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 3% δεν απάντησε.

Όσο για το πώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διεξαχθεί και να καταλήξει η επαφή με την τρόικα, το 41% επιθυμεί μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά σε συνεννόηση μαζί τους ενώ το 38% επιθυμεί σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη με την τρόικα εφόσον αυτή δείχνει άκαμπτη. Ένα σεβαστό ποσοστό της τάξης του 13% τάσσεται υπέρ της άμεσης ρήξης με την τρόικα, χωρίς μάλιστα διαπραγμάτευση. 

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21ης και 24ης Νοεμβρίου 2014.