Η μια αποκάλυψη φέρνει την άλλη

του Άλκη Μηλιόπουλου

Ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Σόκρατες προφυλακίστηκε.  Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην Πορτογαλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.  Η κίνηση αυτή έδωσε σαφέστατο μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις πολυεθνικές, ότι η Ευρώπη προσπαθεί να γυρίσει σελίδα.  Καιρός ήταν.  Στην χώρα μας όμως απ ότι βλέπουμε, μέχρι και σήμερα, μονάχα ο κ. Τσοχατζόπουλος έβαλε το χέρι του στο μέλι και βρίσκεται ακόμα στην φυλακή.  Οι ορκωτοί λογιστές που ερεύνησαν το πόθεν έσχες όλων των βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών από το 1994 έως και σήμερα (και που πληρώθηκαν αδρά από τους εμάς τους φορολογούμενους), δεν βρήκαν τίποτε το «άξιον λόγου».  Μερικές παρατυπίες μονάχα σε ελάχιστους βουλευτές.  Μετά όμως από μερικές εβδομάδες έσκασαν σαν λαμπερά πυροτεχνήματα στον μαύρο μας ουρανό οι offshore του αρχηγού του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη.  Παραδεισένιες εταιρείες που είχαν δεχτεί εμβάσματα από λογαριασμό εμπόρου όπλων.  Η απορία μου είναι γιατί οι ορκωτοί λογιστές όταν ήλεγχαν το πόθεν έσχες όλου του πολιτικού προσωπικού από το 94 έως και σήμερα δεν βρήκαν τις «παρατυπίες» του κ. Καρατζαφέρη και χρειάστηκε μια ανώνυμη καταγγελία για να πάρει μπρός η μηχανή;  Η απάντηση είναι απλή.  Δεν θέλησαν - οι όχι και τόσο - ορκωτοί λογιστές να μπουν εις βάθος.

Κανείς βουλευτής δεν αναφέρεται στην αστοχία των λογιστών που ήλεγξαν το πολιτικό προσωπικό από το 94 έως και σήμερα.  Γιατί άραγε;  Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι αν αμφισβητηθεί ο έλεγχος που διενέργησαν τότε θα πρέπει η Βουλή να αναθέσει σε άλλους ορκωτούς λογιστές να την κάνουν πάλι από την αρχή και τότε τα πράγματα για τους περισσότερους πρώην και νυν βουλευτές μας θα είναι πολύ ζόρικα.

Ο κ. Καμένος σε πρωινή εκπομπή ανέφερε ότι μπορεί τα λεφτά που βρέθηκαν στον off shore λογαριασμό του κ. Καρατζαφέρη να μην είναι από μίζες αλλά από παράνομη χρηματοδότηση. Έλεος πια.  Κάτι πρέπει να γίνει - το γρηγορότερο δυνατόν - ώστε να ξαναεμπιστευθούμε εμείς οι πολίτες το πολιτικό προσωπικό.  Κάτι δυναμικό και αποφασιστικό, σαν αυτό που έκανε η Εισαγγελία της Πορτογαλίας και προφυλάκισε τον σοσιαλιστή  πρώην πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Σόκρατες.  

«Κάθε καινούργια αρχή προέρχεται από το τέλος κάποιας άλλης αρχής» έχει πει και έχει γράψει ο σοφός Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας – που ήταν και ο δάσκαλος του Νέρωνα!