Γιατί ακόμη ένα φιλανθρωπικό κονσέρτο Μαέστρο μου;

Του Θεόδωρου Ορφανίδη, μαέστρου

Αφιερωμένο στην Αδελφή μου Ροδή Ορφανίδου, Νοσηλεύτρια.

 

Έχω πολύ καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας, και πολλοί φίλοι με ρωτούσαν να μάθουν από που θα μπορούσανε να διαβάσουνε τα νέα μου κείμενα.

Ευχαριστώ λοιπόν τον φίλο Άρη Δαβαράκη που με φιλοξενεί εδώ, σε αυτό τον διαδικτυακό και φιλόξενο τόπο, στο  toportal.gr.

Είναι γεγονός πως πάντοτε προσπαθούμε να βοηθήσουμε με την γυναίκα μου Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, και είμαστε αρωγοί σε προσπάθειες που χρήζουν προσοχής και στήριξης.
Έχοντας μία τεράστια περιπέτεια με την κουνιάδα μου, την Μαρία Θεοδωρίδου η οποία και κατέληξε μετά από 15 μήνες στην εντατική του ΚΑΤ, είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια τι τιτάνιο αγώνα κάνει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, όχι μόνο στο εν λόγω νοσοκομείο, αλλά και σε άλλα ιδρύματα που κατά καιρούς επισκεφθήκαμε.

Και δεν υπερβάλω όταν μιλώ για τιτάνιο αγώνα.
Σε αντίξοες συνθήκες, με κόπο και προσωπική εργασία, οι άνθρωποι αυτοί κάνουνε πραγματικά “ότι δεν μπορούν”, βγάζοντας έτσι στην επιφάνεια τον Έλληνα που αγαπούμε και ο οποίος αποτελεί την ελπίδα για τον μέλλον.

Ο Φιλότιμος, ο Συμπονετικός, ο βαθιά ουμανιστής που θα είναι κοντά σου έως το τέλος...

Με τους Γιατρούς του κόσμου η πρώτη μας επαφή ήταν τον Γενάρη του 2014 και έντεκα μήνες αργότερα, καταφέραμε να υλοποιήσουμε την επιθυμία αμφότερων των μερών, να συμπράξουμε για την στήριξη  των μικρών ασθενών.

Δίνοντας μία στέγη, ιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη, κάνοντας εκδηλώσεις για την πρόληψη και διάγνωση, αυτοί οι άνθρωποι στο κτήριο της οδού Σαπφώς 12 στην Αθήνα, μας κλέψανε την καρδιά.
Όταν βλέπεις την αγωνία και τον πόνο που μοιράζονται με αυτόν τον κόσμο που μαζεύεται στην είσοδο για μία εξέταση, μία ιατρική συμβουλή ή και ακόμη μία διανυκτέρευση, τότε καταλαβαίνεις πως οφείλεις να κάνεις το αυτονόητο...
Να είσαι κοντά τους.

Και αυτό απάντησα τις προάλλες σε μία κυρία του Κολωνακίου όταν με ρώτησε με περισσή ευγένεια στον δρόμο

- Γιατί ακόμη ένα φιλανθρωπικό κονσέρτο Μαέστρο μου;

Για το αυτονόητο...

 

Συναυλία των Γιατρών του Κόσμου

Oι Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία Διοργανώνουν Συναυλία για τη Φροντίδα των Μικρών Ασθενών των Ανοιχτών Πολυιατρείων

Συμμετέχουν : Σόνια Θεοδωρίδου, Orchestra Mobile, Θεόδωρος Ορφανίδης

Ημερομηνία : Tετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00

Αίθουσα: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στους Γιατρούς του Κόσμου, 25 χρόνια τώρα, τα παιδιά αποτελούσαν πάντα την πρώτη προτεραιότητά μας. Παιδιά αδικημένα από τους πολέμους, τη κακουχία, την προσφυγιά και την φτώχεια.

Σήμερα εδώ στην πατρίδα μας  πια, στα 5 Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου προσπαθούμε καθημερινά να φροντίζουμε τα παιδιά που πλήττονται από την οικονομική    κρίση εξασφαλίζοντας, όσο μπορούμε, τα δικαιώματά τους.

Σε αυτά τα παιδιά, που βρίσκουν καταφύγιο στα Πολυιατρεία μας, τα παιδιά των Γιατρών του Κόσμου, είναι αφιερωμένη η συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Πράξη πρώτη της επετείου των 25 χρόνων ανθρωπιστικής ιατρικής… όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Η δική σας στήριξη θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να επιστρέψουμε το χαμόγελο σε κάποια από αυτά τα παιδιά.

Τα παιδιά των Γιατρών του Κόσμου.
25 χρόνια Γιατροί του Κόσμου… όπου υπάρχουν άνθρωποι

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, Σαπφούς 12, Αθήνα, Τηλ: 210-3213150
Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Τηλ: 210-4143310, 210-4143320

Ευχαριστούμε θερμά

  • Τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και το Μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη για τη φιλική συμμετοχή τους.
  • Το Δήμο Πειραιά για τη συμβολή και την υποστηρικτική συνεργασία του.
  • Τον ΟΠΑΝ για τη διάθεση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου.
  • Τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κανάλι Ένα Πειραιάς 90,4 FM για τη συνεργασία ως Χορηγός Επικοινωνίας


 

* * *

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα  ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 24 χρόνια συνεχούς δράσης το 2014, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα,  την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.