Τελείωσε το "παραμύθι" περί συνεννόησης, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Νίκου Σβέρκου

«Η σεναριολογία περί "συνεννόησης" που επιθυμεί η κυβέρνηση τελείωσε πριν καν ξεκινήσει» εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αρνητική στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός σχετικά με τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι κορυφαίοι της Κουμουνδούρου κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατέληξαν μάλιστα στην άποψη ότι είναι φανερό πλέον πως «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επισήμανε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε την κυβέρνηση καθώς επιβεβαιώθηκε η πλήρης προσήλωσή της στο Μνημόνιο, ενώ υπογράμμισε ότι λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων του επομένου διαστήματος είναι αναγκαίο να υπάρξει ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να εξετάσει όλα τα σενάρια και την τακτική του κόμματος στα θέματα εκλογής Προέδρου και της νέας συμφωνίας που όπως ειπώθηκε, ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Τρόικα.

Κατά την συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τα συμπεράσματά του από την παρουσία του στο συνέδριο των Podemos στην Μαδρίτη και την συμμετοχή του σε συνέδριο στην Φλωρεντία εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού νότου βρίσκονται σε ανοδική πορεία, πράγμα ελπιδοφόρο, όπως είπε, για τις εξελίξεις στην ΕΕ.