Σε σύγχυση η κυβέρνηση

efsyn.gr

Το χάσμα που υπάρχει ως προς το δημοσιονομικό κενό του 2015 αλλά και η εμμονή των δανειστών για το κενό που θα δημιουργηθεί στα έσοδα από την εφαρμογή της ρύθμισης των 72-100 δόσεων είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η τρόικα καθυστερεί την επιστροφή της στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι... μπλέχτηκαν στις «κόκκινες γραμμές» για τα εργασιακά, με τη Χαριλάου Τρικούπη να αντιδρά στις προϋποθέσεις κήρυξης απεργίας από την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Μετά τις συναντήσεις του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά αλλά και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις του οικονομικού και του κυβερνητικού επιτελείου για τα στοιχεία που πρέπει να αποσταλούν στην τρόικα, υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα αποδέχεται το 50% + 1 για τη λήψη απόφασης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Απ’ την άλλη στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθάριζαν ότι δεν αποδέχονται επ’ ουδενί τέτοιου είδους παρέμβαση, τονίζοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι: «δεν πρόκειται να γίνουμε Βουλγαρία».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει αύριο (Παρασκευή) στην κατάθεση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, χωρίς τη συγκατάθεση των δανειστών.