Χτυπήθηκε ο ηγέτης της ISIS από αεροπορικό βομβαρδισμό

Newsroom ΔΟΛ

Πέπλο μυστηρίου κάλυπτε από την Παρασκευή, όταν βομβαρδίστηκε στη Μοσούλη κομβόι στελεχών της ISIS, την τύχη που είχε ο ηγέτης των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Τη Δευτέρα, ιρακινοί αξιωματούχοι, καθώς και ένα στέλεχος των τζιχαντιστών δήλωσαν ότι ο Αλ Μπαγκνταντι είναι τραυματισμένος. Προς το παρόν, πάντως, η Ουάσινγκτον αποφεύγει να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση του ηγέτη της ISIS.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αμερικανική αεροπορική επιχείρηση στη Μοσούλη στόχευσε ένα κονβόι 10 οχημάτων στα οποία επέβαιναν επικεφαλής των μαχητών της ISIS. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στόχος δεν ήταν ο ίδιος ο Αλ Μπαγκντάντι.

Επιπλέον, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ο Αλ Μπαγκντάντι είναι τραυματίας.

Την πληροφορία για τον τραυματισμό του ηγέτη της ISIS παρείχε στο Associated Press αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

Ωστόσο, ο εν λόγω ιρακινός αξιωματούχος σημείωσε ότι ο Αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού που εξαπέλυσε το Ιράκ. Ο βομβαρδισμός αυτός είχε στόχο συνάντηση τζιχαντιστών στην πόλη Καΐμ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Εφόσον η πληροφορία αυτή είναι αξιόπιστη, προκύπτει πως σημειώθηκαν δύο διαφορετικές αεροπορικές επιδρομές κατά στελεχών της ISIS.

Σε κάθε περίπτωση, τον τραυματισμό του Αλ Μπαγκντάντι επιβεβαίωσε ακόμη ένας ιρακινός αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας του Ιράκ, καθώς και εκπρόσωπος της ISIS μέσω twitter.

O Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των τζιχαντιστών να διαχειρίζεται ένα λογαριασμό στο twitter, ανέφερε ότι ο Αλ Μπαγκντάντι είναι τραυματίας και ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση» στον ηγέτη της ISIS.