Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στον κόσμο το ‘ 70, η Κίνα βίωσε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης και αλλαγής.

Αυτές τις ημέρες, όλο και περισσότεροι τουρίστες από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται την Κίνα συρρέουν στην αρχαία χώρα για να βιώσουν την πλούσια ιστορία της και ίσως να πάρετε μια ματιά από το λαμπρό μέλλον της.

Ενώ ο εκσυγχρονισμός είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν τώρα πολλές δυτικές ανέσεις, υπάρχουν ακόμα μερικά εμπόδια που μπορεί να πιάσουν τους απροετοίμαστοι να αγνοούν.

Μετά από δυόμισι χρόνια ζώντας και δουλεύοντας στην Κίνα, έχω συγκεντρώσει μερικές κορυφαίες συμβουλές για να πάω στην Κίνα Μακάρι να είχα πριν πάω εκεί.

Ελπίζω ότι αυτά θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τι μια θαυμάσια δύσκολη και όμορφη χώρα είναι αυτή.

Κλείσετε

ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΤΗΝ ΚΊΝΑ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΌΝΤΑς ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΊΝΑ
1. προτιμητέα μετρητά

Αν και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις (ιδιαίτερα μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες και πολυτελή εστιατόρια) δέχονται τώρα Visa και Mastercard, το πιο ευρέως αποδεκτό σύστημα καρτών είναι η ένυση πληρωμή.

Ωστόσο, κατά το μεγαλύτερο μέρος, όταν ταξιδεύετε στην Κίνα θα πρέπει να πληρώσετε με μετρητά!

2. η Κίνα αναγνωρίζει μόνο ένα νόμισμα – το δικό της

Το επίσημο νόμισμα της Κίνας είναι το Γουάν, γνωστό και ως RMB ή ομιλουμένη ως «αποβάθρα».

Οι σημειώσεις είναι διαθέσιμες για 1RMB, 10RMB, 20RMB, 50RMB, και 100RMB. Υπάρχουν επίσης 1 RMB διαθέσιμα κέρματα, καθώς και μικρότερα κλάσματα του γνωστού ως “Mao” για τον Κινέζο ηγέτη που τους κοσμεί.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις δεν αποδέχονται κανένα άλλο νόμισμα, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου ΗΠΑ ή του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ.

3. συνάλλαγμα σε ΑΤΜ στην Κίνα

Ενώ πολλές κινεζικές τράπεζες δεν αποδέχονται ξένες κάρτες, μεγαλύτερες αλυσίδες όπως το HBΙ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόσυρση του τοπικού νομίσματος από ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό συνήθως προσφέρει μια πολύ καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία σε σχέση με τις υπηρεσίες όπως το ταξίδι.

Τα διεθνή ΑΤΜ είναι διαθέσιμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά μπορεί να είναι δυσκολότερο να βρεθούν σε λιγότερο φιλικές προς τον τουρισμό περιοχές.

4. Μην ξεχάσετε να πείτε στην τράπεζά σας ότι επισκέπτεστε την Κίνα

Πριν πάτε στην Κίνα, βεβαιωθείτε ότι η τράπεζά σας ξέρει ότι θα χρησιμοποιήσετε την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα εκεί. Δεν θέλετε η κάρτα σας να ακυρωθεί μέσα στο ταξίδι για ασυνήθιστες συναλλαγές.

5. Φέρτε έναν μεταφραστή

6. Μην δώσεις φιλοδώρημα στην Κίνα

Οι Κινέζοι δεν έχουν φιλοδώρημα, και δεν σας αναμένεται ούτε εσείς.

7. χρησιμοποίησε τις ικανότητές σου στο παζάρεμα

Εκτός από αλυσίδες καταστημάτων και μπουτίκ, είναι απολύτως δυνατό να εξασκηθείς στις ικανότητές σου στο παζάρεμα. Μην αποδέχεστε ποτέ την τιμή που έχετε σημειώσει ή την πρώτη τιμή που προσφέρεται.

Με έξυπνες διαπραγματεύσεις, είναι δυνατόν να πάρετε αναμνηστικά και τέτοια για ένα κλάσμα της αναγραφόμενη τιμή.

8. θεωρήσεις για την Κίνα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε στην Κίνα είναι ότι δεν προσφέρουν θεωρήσεις κατά την άφιξη. Έτσι, πριν ταξιδέψετε στην Κίνα θα πρέπει να κανονίσετε τη βίζα σας εκ των προτέρων!

Οι θεωρήσεις μπορούν να εφαρμοστούν αυτοπροσώπως στο κινεζικό προξενείο ή μπορούν να παραγγελθούν μέσω ταχυδρομείου.

9. κράτηση ξενοδοχείων σε Κίνα

Αν θέλετε κάποια ευελιξία με το δρομολόγιό σας, κάντε χρήση των ιστότοπων που δεν απαιτούν προκαταβολή για να κάνετε κρατήσεις.

10. ταξιδιωτική ασφάλιση για την Κίνα

Ενώ η Κίνα είναι μια πολύ ασφαλής χώρα με σχετικά χαμηλό έγκλημα, πληρώνει για να είναι προετοιμασμένη. Μια από τις καλύτερες συμβουλές μου για ταξίδια στην Κίνα είναι να μην φεύγετε από το σπίτι χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση!

Αν συμβεί κάτι απροσδόκητο και δεν είστε ασφαλισμένοι, μπορείτε να είστε πάνω για πολλά χρήματα και ταλαιπωρία. Για ένα μικρό τίμημα που θα σας πληρώσει να έχετε ηρεμία – αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την ασφάλιση, δεν μπορείτε να ταξιδέψετε.

Διαχείριση της υγείας σας

11. πόσιμο νερό στην Κίνα

Ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στην Κίνα είναι να πιεις το νερό.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος, το νερό της βρύσης στην Κίνα δεν πίνεται. Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να αγοραστεί πολύ φτηνά στα περισσότερα εστιατόρια και καταστήματα.

13. Φαρμακεία στην Κίνα

Τα κινέζικα φαρμακεία προσφέρουν τόσο Δυτική όσο και Ανατολική ιατρική σε πολύ λογικές τιμές. Συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί συνήθως να αγοραστεί χωρίς ιατρική συνταγή (μέσα στο λόγο) με απλά την παροχή του φαρμακοποιού με την ταυτότητά σας.

14. Εύρεση γιατρού στην Κίνα

Τα κινέζικα νοσοκομεία μπορούν να είναι πολυσύχναστα και εκφοβιστικό, αλλά οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν επίσης εξειδικευμένα νοσοκομεία που λειτουργούν σε ξένους που ζουν και εργάζονται στη χώρα.

Ακόμα και στα πολυσύχναστα δημόσια νοσοκομεία, πολλοί γιατροί θα μιλούν αγγλικά.

15. αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα

Οι μεγαλύτερες πόλεις στην Κίνα έχουν σοβαρά προβλήματα με την ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδίως στο Πεκίνο. Πολλοί ντόπιοι ορκίζονται με μάσκες τις ημέρες με επικίνδυνη ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά είναι ασφαλέστερο να αποφεύγεται η άσκηση σε ημέρες με ιδιαίτερα κακή ρύπανση.

16. Φέρτε χαρτί τουαλέτας

Ένα από τα ασυνήθιστα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στην Κίνα είναι ότι οι περισσότερες κινεζικές τουαλέτες δεν παρέχουν χαρτί τουαλέτας. Ξενοδοχεία και καλύτερα εστιατόρια θα είναι διαθέσιμα, αλλά είναι πάντα μια καλή ιδέα να μεταφέρουν ένα ρολό χαρτί τουαλέτας ή ένα κουτί των ιστών!

17. Φέρτε σαπούνι ή απολυμαντικό χεριών

Όπως το χαρτί τουαλέτας, το σαπούνι χεριών δεν είναι στάνταρ σε πολλά κινέζικα μπάνια. Πάρε ένα μικρό μπουκάλι απολυμαντικό χεριών μαζί σου για να είσαι σίγουρος.