Πωλήθηκε το whatsapp

Με τόσα λεφτά να δαπανώνται στο Σίλικον Βάλεϊ, δεν είναι εύκολο για μια εξαγορά, να προκαλέσει αναταραχή. Το Facebook (FB) όμως εξαγοράσε το WhatsApp και έκανε ακριβώς αυτό – ξεπερνώντας Google (GOOG) $3,2 δισ.αγορά των Nest Labs και της Apple (AAPL) $3 δισ. Beats Electronics προμήθεια – για να γίνει η κορυφαία απόκτηση του 2014 και ένα από τα μεγαλύτερα αγοράζει τεχνολογία όλων των εποχών.

To WhatsApp, μια εφαρμογή μηνυμάτων κειμένου που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο, έκλεψε πρωτοσέλιδα με την αρχική προσφορά $16 δισεκατομμύρια από το Facebook. Το 2013, η εφαρμογή έχασε 138 εκατομμύρια δολάρια και έφερε σε 10,2 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Πώς κέρδισε η εταιρεία στο Facebook; Αυτό το άρθρο εξετάζει ρεκόρ σπάσιμο απόκτηση του Facebook και τα βήματα που πήρε για να φτάσετε εκεί.

Τι είναι όμως το WhatsApp ; 

To WhatsApp είναι μια ad-δωρεάν εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να στείλει τα απεριόριστα μηνύματα σε επαφές χωρίς τη χρήση του ασύρματου δικτύου ή τη διατήρηση δεδομένων τέλη. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για download (αλλά $1 συνδρομή κλωτσιές μετά το πρώτο έτος) και είναι μια εναλλακτική λύση για το κινητό παροχέα παραδοσιακή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου. Η εφαρμογή ιδρύθηκε από τον Jan Koum και Brian Acton, δύο πρώην Yahoo! Στελέχη.

Όταν το Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την απόκτηση του WhatsApp, το φεβρουάριο του 2014, WhatsApp ιδρυτές συνημμένο τιμή αγοράς των $16 δισ. ευρώ: 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και $12 δισ. ευρώ που απομένουν στο Facebook μετοχές. Αυτή η τιμή tag είναι νάνος από την πραγματική τιμή Facebook καταβληθεί: $ 21.8 δισεκατομμύρια, ή $ 55 ανά χρήστη