Μπορεί να βαρεθήκατε να ακούτε πως πριν 20 χρόνια κοιμόμασταν με τις πόρτες ξεκλείδωτες αλλά οι καιροί άλλαξαν και αν δε θέλετε να δείτε το σπίτι σας άδειο όταν επιστρέψετε από το Πάσχα, δείτε 4 απλά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να προστατέψετε τη περιουσία σας.

1. Ασφαλίστε καλά τα κουφώματα σας

Μπορεί να ακούγεται “κλισέ” αλλά το κυριότερο μέτρο για να μη μπει ενας διαρρήκτης στο χώρο σας είναι να μη μπορέσει να ανοίξει τη πόρτα ή το παράθυρο. Ακόμη και τα παλαιότερα παράθυρα μπορούν να διασφαλιστούν καλύτερα με την αγορά των πίρων ή των “δαγκάνων”. Σίγουρα ένας τεχνικός αλουμινίων μπορεί να σας βοηθήσει καταλλήλως.

2. Εγκαταστήστε σύστημα συναγερμού

Αν το αντέχει οικονομικά ο οικογενειακός προυπολογισμός σας, τοποθετήστε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού για την οικία σας. Προφανώς και όπως σας είπαμε πρέπει να διασφαλίσετε να μην ανοίξει εύκολα το παράθυρο αλλά αν σας το παραβιάσει θα πρέπει κάτι να τον αποτρέψει και να φύγει.

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με μία λύση συναγερμού σπιτιού μίας επώνυμης μάρκας ( πχ Paradox, Caddx, DSC κτλ) . Η λύσης της οικονομικής Ασιάτικης κατασκευής θα σας μπλέξει σε χειρότερα προβλήματα ψευδοσυναγερμών που θα πρέπει να τα αποφύγετε.

Η παρουσία συστήματος GPRS που θα σας ενημερώσει τι συνέβη ακόμη και αν ο διαρρήκτης κόψει το καλώδιο της τηλεφωνίας σας, είναι πλέον τουλάχιστον απαραίτητη.

 

3. Τοποθετήστε σύστημα αυτοματισμού στα φώτα του κήπου σας και αφήστε τα ανοιχτά όλο το βράδυ. 

Οι νέες λάμπες οικονομίας LED έχουν αμελλητέες καταναλώσεις και μπορείτε να τις λειτουργείτε άφοβα. Σίγουρα αν κάποιος θελήσει να μπει , θα μπει αλλά ο κατάλληλα φωτισμένος χώρος, αποτρέπει .

 

4.  Μην , τονίζω ΜΗΝ κοινοποίησετε πουθενά ότι θα λείψετε εκτός οικίας για τη περίοδο των διακοπών.

Το πιο κλασικό ίσως λάθος να διαβάζεις στο Facebook, Twitter ότι θα λείψει ο άλλος για μία εβδομάδα να ξεκουραστεί στο χωριό του. Περιττές πληροφορίες που δεν αφορούν κανένα .